חבילת מידע וכלים לניהול כאב כרוני

מחקרים מראים שעצם ההבנה של מנגנוני הכאב יכולה להפחית את עוצמת הכאב (השיטה הפסיכו – חינוכית). לכן, העמקה בתכנים בחבילת המידע שהכנו עשויה לסייע בניהול הכאב.

מהו כאב כרוני?

לעתים קרובות אנשים עם כאב כרוני מייחסים את הכאב לנזק שנגרם לגוף: “יש לי פריצת דיסק”, “עברתי ניתוח לא מוצלח”, “דפקתי את הברכיים”, “זה בגלל התאונה”.

מחקרים עדכניים מערערים טענות אלו. אז מה זה כאב כרוני? אנחנו מסבירים!

בשיתוף פעולה עם:
יוליה זטולובסקי – מאמנת אישית לניהול הקשב
משמעותון – סרטוני הסברה

כרוניפיקציה של כאב

כרוניפיקציה של כאב מתייחסת לתהליך שבו כאב אקוטי הולך לכאב כרוני, הנמשך מעבר לזמן הריפוי הצפוי. זה כרוך באינטראקציות מורכבות בין מערכת העצבים, גורמים פסיכולוגיים ושינויים פיזיולוגיים שונים. כאשר כאב הופך לכרוני, הוא יכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים של הפרט, ולהוביל למצוקה פיזית ורגשית. הבנת הכרוניפיקציה של הכאב היא חיונית לאנשי מקצוע בתחום הבריאות ולמטופלים כאחד, מכיוון שהיא מאפשרת זיהוי מוקדם, התערבות בזמן ויישום אסטרטגיות ניהול כאב יעילות. באמצעות חינוך ומודעות, אנו שואפים לעודד אנשים לקחת חלק פעיל במניעה ובניהול כאב כרוני, ולטפח חיים בריאים ומספקים יותר.

כדי להנגיש את המושג הזה לציבור הרחב, ד”ר פבל גולדשטיין כתב מילים חדשות לשיר ידוע. צפו בילדים המוכשרים מכפר הנוער אלוני יצחק מבצעים אותו:

איך להשתקם מכאב?

נפצעתם ואתם חווים כאב? כואב לכם ושום דבר לא עוזר? קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לחזור לתפקוד מלא.

צפו בסרטון אנימציה קצר שמעניק ידע וכלים שעוזרים להשתקם מהכאב ומונעים כאב כרוני.

ד”ר פבל גולדשטיין – מחקר ותסריט, יוליה זטולובסקי – מחקר ותסריט, תאיר ישר – ניהול פרויקט, עמנואל לב – בימוי ואנימציה, תמר קליינהנדלר – תסריט ומשחק, אבידן שפירא – תסריט ומשחק, מיכה כהן – סטוריבורד, איתי גרבי – תסריט, לאון פלדמן – קריינות. תודה לד”ר אפרת סוראקי על ייעוץ והכוונה.